De geschiedenis van Audemars Piguet en de Iconische Royal Oak

De geschiedenis van Audemars Piguet en de Iconische Royal Oak

Wanneer we het hebben over luxe horloges, is Audemars Piguet een naam die zeker bovenaan de lijst staat. Dit Zwitserse horlogemerk, opgericht in 1875, heeft een lange en prestigieuze geschiedenis in de wereld van de horlogerie. In deze korte blog duiken we in de geschiedenis van Audemars Piguet en verkennen we hoe de iconische Royal Oak tot stand is gekomen.

De Oorsprong van Audemars Piguet

Audemars Piguet werd in 1875 opgericht door twee jeugdvrienden, Jules Louis Audemars en Edward Auguste Piguet, in het kleine dorpje Le Brassus in de Vallée de Joux.  Beide oprichters waren horlogemakers van beroep. In 1881 formaliseerden ze hun partnerschap door officieel de firma Audemars Piguet & Cie op te richten. Vanaf het begin stond het merk bekend om zijn uitzonderlijke vakmanschap en innovatieve. Door de jaren heen heeft Audemars Piguet talrijke complicaties geïntroduceerd, waaronder minute repeaters, perpetual calendars, chronografen en tourbillons.

De geboorte van een legende: De Royal Oak

In 1972 zorgde Audemars Piguet voor een revolutie in de horlogewereld met de lancering van de Royal Oak. Het ontwerp van dit iconische horloge werd toevertrouwd aan de bekende horlogeontwerper Gérald Genta, die slechts één nacht nodig had om het schetsontwerp te maken. Het verhaal gaat dat Gérald Genta inspiratie opdeed toen hij bij het meer van Genève een duiker aan het werk zag met een ouderwetse duikershelm. Wat de Royal Oak zo bijzonder maakte, was dat het het eerste luxe sporthorloge was dat volledig van roestvrij staal werd gemaakt, een gewaagde stap in een tijd waarin luxe horloges voornamelijk van edelmetalen werden gemaakt.

 
 

Het kenmerkende ontwerp

De Royal Oak valt op door zijn unieke ontwerp. De achtkantige bezel, bevestigd met acht zichtbare schroeven, geeft het horloge een robuuste en toch verfijnde uitstraling. Het "Tapisserie"-motief op de wijzerplaat voegt een extra dimensie toe aan het horloge. Kenmerkend is ook de zogeheten geïntegreerde 'ladder style' band. De Royal Oak wist al snel de harten van horlogeliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld te veroveren!

 

Een Tijdloos Icoon

Vandaag de dag blijft de Royal Oak een symbool van luxe en vakmanschap. Het horloge blijft evolueren met nieuwe materialen en technologieën, maar wel met behoud van zijn iconische ontwerp en kwaliteit. Voor horlogeliefhebbers is de Audemars Piguet Royal Oak niet alleen een uurwerk, maar een stukje horlogegeschiedenis!

 

Conclusie

De Audemars Piguet Royal Oak kent een rijke geschiedenis. Door zijn ontwerp blijft de Royal Oak een van de meest gewilde horloges ter wereld. Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of gewoon een liefhebber van luxe horloges, de Royal Oak is een symbool van tijdloze elegantie en vakmanschap! Bekijk hier het Audemars Piguet Royal Oak 14790ST horloge.